Обговорювали Росію: Зеленський зустрівся з Вселенським патріархом

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм, який прибув з візитом до України.
фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський зустрівся з Вселенським патріархом Варфоломієм. Повідомляється, що вони обговорювали порушення свободи віросповідання на окупованих територіях України.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Зазначається, що Зеленський подякував Варфоломію за візит в Україну на 30-річчя незалежності, зі свого боку Вселенський Патріарх Варфоломій подякував Президентові України за запрошення й наголосив, що щасливий бути на прекрасній гостинній українській землі, особливо тоді, коли Україна святкує 30-ту річницю незалежності.

«Для нас велика честь відсвяткувати разом з вами цю важливу для України дату», – заявив Варфоломій.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм, який прибув з візитом до України.
Офіс президента України

Співрозмовники обговорили мирне врегулювання на Донбасі, ситуацію з порушенням прав і свобод людини, в тому числі свободи віросповідання, на тимчасово окупованих територіях України. Зеленський зазначив, що Росія застосовує релігійний фактор як гібридну зброю.

При цьому, під час бесіди з патріархом Зеленський зазначив, що Україна є унікальним прикладом мирного співіснування багатьох конфесій.

Також, український президент подякував Варфоломію за особисту підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та її незалежності, за постійні молитви за мир в Україні.

Нагадаємо, що Вселенський Патріарх Варфоломій разом з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм очолять літургію у Святій Софії 22 серпня.

Раніше ми повідомляли, що минулої доби, 20 серпня, Варфоломій прибув з візитом в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: