Зеленський розповів, чого очікує від візиту Меркель в Україну

Читать на русском
Президент не вважає проблемою те, що Меркель перед візитом до Києва відвідає Москву, однак при цьому він різко розкритикував політику глави ФРН у відносинах з РФ
Зеленський і МеркельAFP 2021

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що канцлер Німеччини Ангела Меркель привезе до Києва певні гарантії енергобезпеки України, хоча не сподівається на якісь «подарунки» в цьому питанні.

Про це глава держави розповів в інтерв'ю низці світових ЗМІ, повідомляє Офіс президента України.

«Я не очікую, що канцлер приїде з подарунками до Києва. Цього вона не робила навіть у минулі роки. Я сподіваюся, що Ангела Меркель і Володимир Путін досягнуть певної згоди, з якою вона прибуде до Києва. Це можуть бути гарантії для України. Наприклад, що Росія погодиться на поставку мінімальних обсягів газу, який буде транспортуватися по газопровідній системі України в ЄС» - зазначив Зеленський.

Насичений серпень: хто зі світових лідерів відвідає Україну і чого чекати від цих візитівВ Україну в серпні приїде Ангела Меркель. Також кілька світових лідерів підтвердили участь у Кримській платформі.

Президент не вважає проблемою те, що Меркель перед візитом до Києва відвідає Москву, однак при цьому він різко розкритикував політику глави ФРН у відносинах з РФ.

«Це можна назвати прагматичним підходом. І вона хоче уникнути того, щоб під час виборів у Бундестаг 26 вересня дійшло до якихось сюрпризів. Росія, як і раніше, має вплив. Моя особиста думка, що канцлер просуває дуже делікатний шлях балансування. Як на мене, то це занадто м'яко» - сказав він.

Нагадаємо, 22 серпня Ангела Меркель прибуде до Києва. В офісі президента України повідомили, що Володимир Зеленський на зустрічі з Меркель має намір обговорити питання виконання зобов'язань, які Берлін взяв на себе в рамках угоди з США по Північному потоку-2.

Перед візитом в Україну канцлер Німеччини Ангела Меркель проведе зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: