В ОПУ розповіли, які теми Зеленський збирається обговорити з Меркель

Читать на русском
Зеленський і Меркель також говоритимуть про ситуацію із безпекою на Донбасі і як реанімувати мирні переговори, а також двосторонні відносини країн.

Глава держави Володимир Зеленський і канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час її візиту в Україну мають намір обговорити гарантії після запуску російського газопроводу «Північний потік-2».

Також сторони обговорить безпеку на Донбасі та двосторонні відносини, повідомив сьогодні під час брифінгу прессекретар президента Сергій Никифоров.

Насичений серпень: хто зі світових лідерів відвідає Україну і чого чекати від цих візитівВ Україну в серпні приїде Ангела Меркель. Також кілька світових лідерів підтвердили участь у Кримській платформі.

«Зеленський і Меркель говоритимуть про те, як конкретно Німеччина гарантуватиме виконання тих зобов'язань, які дала у разі запуску «Північного потоку-2». Точніше, у разі, якщо Росія після запуску газопроводу спробує якимось чином зловживати своїм монопольним становищем», - заявив він.

За словами Никифорова, Зеленський і Меркель також говоритимуть про ситуацію із безпекою на Донбасі і як реанімувати мирні переговори, а також двосторонні відносини країн.

«Німеччина наш ключовий партнер в Європі в політиці, економіці, торгівлі, промисловості та енергетиці. Потенціал для зміцнення цих відносин великий. Хочу підкреслити, що візит Ангели Меркель в Україну доводить, що про Україну без України ні слова і без прямих переговорів з президентом України сучасні найважливіші питання безпеки в Європі не вирішать», - підкреслив Никифоров.

Нагадаємо, Меркель планує приїхати до Києва 22 серпня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: