В Україні оголошено про підозру заступнику голови Чорноморського флоту РФ

Читать на русском
Заступника голови Чорноморського флоту РФ підозрюють у підбурюванні українських військових до держзради під час анексії Криму у 2014 році.
фото Думська

Офіс генпрокурора оголосив про підозру контрадміралу, заступнику командувача Чорноморського флоту Росії. У відомстві вважають, що він підбурював українських військових до держзради під час окупації Криму.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у п'ятницю, 26 березня.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

Як повідомляється, російського офіцера підозрюють у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурюванні до скоєння державної зради і пособництві у веденні агресивної війни.

За даними слідства, з 20 по 25 березня 2014 року під час активної фази окупації Криму російський військовий підбурював українських бійців до вчинення державної зради.

Контрадмірал пропонував українським солдатам перейти на бік ворога в період збройного конфлікту, підняти їм зарплати і допомогти з кар'єрою. У разі відмови він погрожував насильством з боку російських військових, в тому числі із застосуванням зброї, заявили в ОГП.

«Крім того, офіцер проводив «допити» захоплених українських офіцерів, яких утримували на гауптвахті ЧФ РФ, підбурюючи їх до державної зради», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Офіс генпрокурора повідомив про підозру трьом керівникам громадського руху «Український вибір», лідером якої є нардеп Віктор Медведчук. Їх підозрюють у організації та проведенні незаконного «референдуму» в Криму.

На цьому тижні про підозру у держзраді оголосили колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: