У Білорусі відкрили кримінальну справу проти дівчини загиблого активіста Шишова

Читать на русском
Білоруський Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти дівчини голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, який загинув в Києві.
скрін відео

Білоруський слідчий комітет порушив кримінальну справу проти дівчини голови «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова, який загинув в Києві.

Божену Жолудь звинувачують у закликах до протестів у Білорусі, йдеться в повідомленні СК Білорусі.

«У серпні 2021 року підозрювана, перебуваючи під посольством Білорусі в Україні, закликала до масових заворушень з озброєним опором представникам влади, тобто до вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі», - заявили в Слідчому комітеті.

Загибель глави «Білоруського дому в Україні» Шишова: що відомо на даний моментБілоруський активіст Віталій Шишов був знайдений повішеним вранці 3 серпня. Що про це відомо, зібрало Слово і діло.

СК Білорусі також долучив до справи відео із акції під білоруським посольством у Києві з відповідними «закликами», яке було поширене різними ЗМІ.

«На цей час дівчина визнана підозрюваною у ч. 3 ст. 361 Кримінального кодексу Білорусі. Планується проведення слідчих і процесуальних дій», - додали в Слідкомі.

Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, громадянин Білорусі, керівник організації «Білоруський дім в Україні» Віталій Шишов зник 2 серпня. А 3 серпня в Києві його знайшли повішеним. Правоохоронці розглядають дві версії того, що сталося - самогубство і вбивство з імітацією самогубства. Водночас оточення Шишова наполягає, те, що трапилося - спецоперація КДБ Білорусі з його ліквідації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: