Друзі загиблого Шишова проситимуть МВС про охорону для його дівчини

Читать на русском
Шишов міг займатися виявленням агентури Комітету державної безпеки Білорусі на території України
Віталій ШишовВідкрите джерело

Друзі білоруського опозиціонера Віталія Шишова, якого знайшли повішеним в одному з київських лісопарків, проситимуть Міністерство внутрішніх справ України взяти під охорону дівчину загиблого - Божену Жолудь.

Про це розповів друг Шишова Юрій Щучко в ефірі Радіо Свобода.

За словами Щучка, 4 серпня друзі Шишова відвідають МВС, де проситимуть міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського надати охорону для Жолудь. Дівчина загиблого Шишова так само є опозиціонером і допомагала йому в роботі.

Загибель глави «Білоруського дому в Україні» Шишова: що відомо на даний моментБілоруський активіст Віталій Шишов був знайдений повішеним вранці 3 серпня. Що про це відомо, зібрало Слово і діло.

«Я буду обговорювати це питання особисто з ним, щоб надали охорону Божені, це дівчина Віталія, теж моя близька подруга та одна із засновниць нашого руху «Білоруський дім в Україні». Також будемо підіймати питання про загальну безпеку активних білорусів тут, щоб вони відчували себе в безпеці», - сказав він.

Щучко також підтвердив, що Шишов міг займатися виявленням агентури Комітету державної безпеки Білорусі на території України.

«Цю діяльність він вів досить приховано, ми знали поверхневі результати його роботи, конкретно я не можу сказати, що він кого саме вирахував» - зазначив він.

Нагадаємо, 2 серпня стало відомо про зникнення Віталія Шишова - він не повернувся з ранкової пробіжки. Його пошуком займалися правоохоронці та активісти. Вранці 3 серпня Шишова знайшли повішеним в одному з парків Києва.

Поліція зараз розглядає дві версії смерті Шишова, серед них - приховування умисного вбивства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: