Справа загибелі Шишова може бути політизованою – Венедіктова

Читать на русском
Справа загибелі білоруса Віталія Шишова може бути політизованою, проте генпрокурор запевнила, що не допустить втягування України в геополітику.
Ірина Венедіктоваwikipedia.org

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що не допустить втягування України до геополітичних аспектів при розслідуванні справи про смерть білоруського опозиційного активіста, керівника «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова у Києві.

Про це вона повідомила журналістам на брифінгу у п'ятницю в столиці.

Найрезонансніші вбивства іноземців в Україні після 2014 рокуНайрезонансніші вбивства іноземців в Україні в постмайданний період – на інфографіці Слово і діло.

«Ця справа може бути політизована. Я намагаюся якомога менше втягуватися навіть у можливості геополітики», - сказала Венедіктова.

За її словами, розслідування цієї справи перебуває на її контролі.

«Ми заслуховуємо справу кожен день. Чому не з'являється інформація? Тому що ще занадто рано говорити про це», - пояснила генпрокурор.

Нагадаємо, громадянин Білорусі, керівник організації «Білоруський дім в Україні» Віталій Шишов зник 2 серпня. А 3 серпня у Києві його знайшли повішеним. Правоохоронці розглядають дві версії того, що сталося - самогубство і вбивство з імітацією самогубства. У той же час оточення Шишова наполягає на тому, що те, що трапилося - спецоперація КДБ Білорусі з ліквідації.

Поліція розслідує справу за ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: