ВАКС дослідив два томи доказів у справі заволодіння зерном Аграрного фонду

Читать на русском
Антикорупційний суд продовжує досліджувати письмові докази у справі про розкрадання зерна на 56 млн грн службовцями.
Степан Москвич

Вищий антикорупційний суд дослідив два томи доказів у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього директора Луцького комбінату хлібопродуктів №2 Степана Москвича та ексначальника елеватора підприємства Леоніда Тимофіюка у розкраданні зерна ПАТ «Аграрний фонд» на 56 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«В антикорупційному суді за участі прокурора САП триває дослідження письмових доказів у справі про обвинувачення службових осіб ДП «Луцьке КХП №2» у розтраті майна ПАТ «Аграрний Фонд», а саме 26 тон зерна на загальну суму 56 млн грн. Так, 20 січня колегією суддів ВАКС досліджено 2 томи письмових матеріалів, наданих прокурором», – інформує прокуратура.

У САП повідомили, що наступне засідання призначене на 14:00 5 лютого.

За версією слідства, ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) в листопаді 2013 року передав збіжжя на відповідальне зберігання до Луцького КХП №2. Його тодішній керівник Москвич без отримання дозволу власника зерна вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. Відвантаження забезпечив на той момент начальник елеватора Тимофіюк. У такий спосіб упродовж лютого-червня 2014 року з елеватора Луцького КХП №2 вивезли понад 26 тисяч тон збіжжя, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало підприємству збитків на суму понад 56 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ направило до суду цю справу ще в листопаді 2018 року. Лише у 2019 році суд призначив засідання у ній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: