На кордоні з Білоруссю чути постріли – прикордонники Литви

Читать на русском
Литовські прикордонники повідомили про постріли на території Білорусі в районі кордону. На території Білорусі можуть перебувати до 1 тисяч нелегальних мігрантів з Іраку.
D. Umbraso/LRT nuotr

Литовські прикордонники повідомили про постріли на території Білорусі в районі кордону. На території Білорусі можуть перебувати до 1 тисяч нелегальних мігрантів з Іраку.

Про це повідомляє LRT.

«У світлий час доби з суміжної сторони прикордонники Литви чули звуки окремих пострілів, а коли стемніло, в небо кілька разів піднімалися освітлювальні та сигнальні ракети», – йдеться в повідомленні.

Начальник служби охорони держкордону при МВС Литви генерал Рустамас Любаєвас раніше повідомив, що на цьому тижні прикордонники не допустили проникнення на територію Литви близько 700 нелегальних мігрантів, які повернулися назад в Білорусь.

Державний прикордонний комітет Білорусі заявив, що в районі білорусько-литовського кордону проходять планові навчання. Тому були чутні постріли і сигнальні ракети.

Нагадаємо, у Литві хочуть запропонувати мігрантам по 300 євро, якщо вони погодяться назавжди покинути країну. Гроші мігранти можуть отримати від прикордонників.

Країни Балтії вимагають розширити санкції проти Білорусі через мігрантів. Прем'єр-міністри країн Балтії рішуче засуджують всі спроби Білорусі використовувати нелегальну міграцію для надання політичного тиску на ЄС і його держави-члени. Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає, що зовнішній кордон ЄС з сусідом, що знаходиться під контролем диктатора, не може обійтися без фізичного бар'єру, і Литва не бачить альтернативи його будівництву.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: