COVID-19 у світі: у кількох штатах США лікарні перевантажені пацієнтами

Читать на русском
Близько 1 170 нових хворих виявили в штаті Гаваї протягом дня 13 серпня, це найвищий добовий показник у цьому штаті за час пандемії.
Укрінформ

Лікарні в декількох американських штатах перевантажені хворими на коронавірусну хворобу COVID-19, а також відчувають брак медичних працівників.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що штати Арканзас, Флорида, Луїзіана, Міссісіпі та Орегон повідомили про рекордну кількість госпіталізацій у зв'язку з COVID-19 цього місяця, що призводить до збільшення кількості відділень інтенсивної терапії та змушує штати звертатися за медичною допомогою до федерального уряду.

Губернатор південного штату Алабама Кей Айві 13 серпня оголосив про надзвичайний стан після того, як місцеві медичні працівники заявили про «цунамі» захворюваності на COVID-19, яке призводить до серйозного тиску на лікарні.

Згідно зі словами губернатора, надзвичайний стан має допомогти полегшити роботи медичних працівників, але підкреслив, що не запроваджуватиме локдауну чи обов’язкового носіння масок.

Вакцинація від COVID-19: скільки дорослого населення прищепили країни світуНа Мальті від коронавірусу вакцинували 89,6 відсотка дорослого населення, в Ісландії – 74,8 відсотка.

У Флориді, Міссісіпі та Орегоні в серпні зареєстрований безпрецедентний рівень захворюваності на COVID-19, при цьому в Міссісіпі в п'ятницю було зареєстровано рекордну кількість випадків захворювання - 5023.

Через перевантаженість пацієнтами з коронавірусом і брак медичних працівників у штаті Медичний центр Університету Міссісіпі (УГМК) відкрив польовий госпіталь на 20 ліжок у своєму гаражі в п'ятницю, 13 серпня.

Зазначимо, що кількість щоденних випадків захворювання у країні подвоїлася за останні два тижні, досягнувши шестимісячного піку, в той час як середня кількість щоденних смертей збільшилася на 85% за останні 14 днів.

Ще кілька штатів, у тому числі Гаваї, б’ють на сполох через дедалі більшу захворюваність. Губернатор Гаваїв Девід Іґе заявив, що спалах призвів до «кризового режиму» в штаті. Близько 1 170 нових хворих виявили протягом дня 13 серпня, повідомив він під час пресконференції. Це найвищий добовий показник у цьому штаті за час пандемії.

Нагадаємо, що Сан-Франциско (штат Каліфорнія) стало першим великим містом в США, де вимагатимуть доказу повної вакцинації від коронавірусу.

Напередодні, у США знайшли новий йота-штам коронавірусу з найвищою смертоносністю.

Також, у США планують зробити вакцинацію обов'язковою для військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: