Вакцинація від COVID-19: скільки дорослого населення прищепили країни світу

Читать на русском

За даними порталу Our world in data, 30% населення світу отримали хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу. При цьому повністю вакциновані 15,5% населення. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки дорослого населення прищепили в Україні і які країни є лідерами та аутсайдерами за цим показником.

На Мальті від коронавірусу вакцинували 89,6% дорослого населення. Щоправда, в острівній державі проживає трохи більше півмільйона людей (дані на 2019 рік).

В Ісландії від COVID-19 прищепили 74,8% дорослих, в ОАЕ – 72,1%, на Сейшельських островах – 69,7%, в Сан-Марино – 69,2%. У десятку країн-лідерів із вакцинації також увійшли Уругвай (65,8% дорослих), Сингапур (65,1%), Чилі (64,5%), Катар (63,1%), і Бахрейн (62,6%).

В Україні станом на 8 серпня від коронавірусу повністю вакцинували тільки 5,8% дорослого населення. Це стільки ж, скільки в Зімбабве. Ми у компанії таких країн, як Таїланд (прищепили 6,1% дорослих), Південна Африка (5,6%), Ботсвана (5,5%), Сан-Томе і Принсіпі (5,4%).

Менш як 0,1% повністю вакцинованих дорослих у Гвінеї-Бісау, Чаді, Сирії, Південному Судані, Ємені, Вануату, Уганді, Буркіна-Фасо, Демократичній республіці Конго та Гаїті.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, чи потрібно вводити третю дозу вакцини від коронавірусу і навіщо.

Також в нашому матеріалі можна прочитати про комбінування вакцин: що про це кажуть учені і яка позиція України.

Які країни запроваджують обмеження для нещеплених від COVID-19 громадян, читайте тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: