У США планують зробити вакцинацію обов'язковою для військових

Читать на русском
У США зобов'яжуть військових прищепитися до середини вересня, або відразу після того, як вакцини будуть ліцензовані для застосування в армії
ПентагонВікіпедія

Пентагон хоче зобов'язати всіх військовослужбовців США пройти вакцинацію від коронавірусу. Зараз терміном, до якого військові повинні щепитися, призначено 15 вересня, але дату можуть змінити.

Про це повідомляє Associated Press.

Які країни запровадили обов'язкову вакцинацію від коронавірусуОбов'язкову вакцинацію від коронавірусу для деяких категорій громадян ввели у Франції, Італії, Росії, Греції, Латвії та інших країнах.

«Я буду домагатися схвалення президента, щоб зробити вакцини обов'язковими не пізніше середини вересня або відразу після отримання ліцензії Управління з контролю за продуктами і ліками, в залежності від того, що настане раніше», - заявив глава оборонного відомства США, генерал Ллойд Остін.

За його словами, якщо рівень захворюваності в армії виросте так, що це стане загрозою національній безпеці, він вживе нових заходів або порекомендує зробити це президенту.

Раніше в США не виключили, що збільшення числа хворих коронавірусом у світі може привести до появи більш небезпечних штамів інфекції. У тому числі - повністю стійких до існуючих вакцин.

Нагадаємо, за минулу суботу в США виявлено понад 100 000 нових випадків зараження коронавірусом COVID-19. Це викликано високим ступенем передачі Дельта-варіанту вірусу і низькими показниками вакцинації на півдні країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: