Ткаченко перерахував об'єкти «Великої реставрації»

Читать на русском
В Україні планують за три роки відреставрувати близько 150 об'єктів історичної та культурної спадщини.
фото tyzhden.ua

В Україні за три роки в рамках програми «Велика реставрація» планується відреставрувати і добудувати близько 150 культурних пам'яток у всіх регіонах.

Про це заявив міністр культури України Олександр Ткаченко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» у понеділок, 22 лютого.

Зеленський допустив концесію деяких культурних об'єктівВ Україні розглядають можливість передати в концесію деякі об'єкти культурної спадщини, зокрема замки.

«Я наведу приклади лише кількох проєктів, які ми пропонуємо спільно з обласними адміністраціями, місцевими громадами внести до списку реставрації в цьому році. Нагадаю, що в цілому протягом трьох років планується відреставрувати і добудувати близько 150 різних об'єктів у всіх регіонах України. Ми їх розділили на аварійні, тобто ті, що знаходяться в надзвичайно поганому стані, і ми вже почали в минулому році їх ремонтувати», - сказав Ткаченко.

За його словами, планується реставрація: Національної філармонії у Києві, у Львівській області - проведення реставрації Підгорецького замку, в Миколаївській області - реставрація пам'ятки національного значення - Миколаївської астрономічної обсерваторії, в Харківській області - Національного літературного меморіального музею ім. Сковороди, в Одеській області - реставрація обласної філармонії, у Волинській області - замку Радзивіллів та інших об'єктів.

Ткаченко додав, що вже почався ремонт Національного художнього музею у Києві і Одеського замку в Одеській області.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський допустив концесію деяких культурних об'єктів, які увійшли до програми «Велика реставрація».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: