В ОПУ розповіли про плани щодо реставрації Хортиці

Читать на русском
На острові Хортиця в цьому році в рамках Великої реставрації хочуть оновити парк і музеї. Також з дна піднімуть два човни.
president.gov.ua

У цьому році в рамках програми «Велика реставрація» на острові Хортиця заплановані масштабні роботи з реконструкції - відновлення парку, музею і спортивних об'єктів.

Про це заявив заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко під час форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» в середу, 10 березня.

Ткаченко перерахував об'єкти «Великої реставрації»В Україні планують за три роки відреставрувати близько 150 об'єктів історичної та культурної спадщини.

«Що стосується острова Хортиця - багато потрібно робити, це фактично «магніт» України, у нас там великі плани, і в цьому році багато чого буде зроблено - відновлять парк, проведуть логістику щодо парку, реконструюють спортивні об'єкти, музеї», - сказав він.

Тимошенко додав, що біля Хортиці на дні річки лежать дві або три човни «чайки», яким уже по кількасот років і які планують підняти на поверхню.

«Ми зараз відновлюємо музей саме для таких човнів, які вже підняли, і будемо робити з цього івент, коли будемо піднімати ще човни», - сказав заступник голови ОП.

Він нагадав, що поруч з Хортицею проходить Запорізький міст, ремонт якого також планується завершити у цьому році.

Нагадаємо, програма «Велика реставрація» розрахована на три роки і на неї виділено 2 млрд грн. Про це повідомляли у Мінкульті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: