Розробник вакцини розповів, коли буде колективний імунітет від Covid-19

Читать на русском
Директор Oxford Vaccine Group, професор Ендрю Поллард заявив, що сформувати колективний імунітет до коронавірусу неможливо.
Evening Standart

Директор Oxford Vaccine Group, професор Ендрю Поллард заявив, що сформувати колективний імунітет до коронавірусу неможливо. За його словами, причиною цього є нові штами вірусу.

«Штам Дельта як і раніше буде заражати тих, хто прищепився. Це означає, що будь-який, хто не вакцинований, в якийсь момент зустріне вірус і у нас немає нічого, що зупинило б цю передачу», - заявив Поллард, пише The Guardian.

Вакцинація від COVID-19: скільки дорослого населення прищепили країни світуНа Мальті від коронавірусу вакцинували 89,6 відсотка дорослого населення, в Ісландії – 74,8 відсотка.

На думку вченого, те, що вакцини не зупинили поширення COVID-19, робить досягнення порогу колективного імунітету «міфічним».

«Препарати здатні запобігти важким випадкам захворювання коронавірусною інфекцією і летальним випадкам, але не можуть гарантувати захист від зараження», - зазначив експерт.

Він також припустив, що можлива поява такого штаму коронавірусу, який буде передаватися серед вакцинованих людей.

Нагадаємо, згідно з даними порталу Our world in data, 30% населення світу отримали хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу. При цьому повністю вакциновані 15,5% населення.

«Слово і діло» пропонує подивитися, скільки дорослого населення прищепили в Україні і які країни є лідерами та аутсайдерами за цим показником.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: