Сімейних лікарів хочуть заохочувати за вакцинацію пацієнтів – МОЗ

Читать на русском
Сімейні лікарі можуть отримати додаткову винагороду (у тому числі грошову) у разі високого охоплення вакцинацією його пацієнтів.
moz.gov.ua

В Україні сімейні лікарі можуть отримати додаткову винагороду (зокрема грошову) у разі високого охоплення вакцинацією його пацієнтів.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ у понеділок, 9 серпня.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 9 серпняВід початку вакцинальної кампанії уже проведено 6 538 718 щеплень. На карті відсоток вакцинованих в країні та областях обраховується за першою дозою.

Зараз в Україні розглядається можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку за високе охоплення щепленням серед пацієнтів.

«Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано більше ніж 80%, йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 року», - розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він додав, що МОЗ спільно з Національною службою здоров'я також розглядають можливість впровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID.

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Віктор Ляшко розповів, як отримати COVID-сертифікат

Ляшко розповів, як отримати COVID-сертифікатЛяшко уточнив, що це свідоцтво не обов'язково має бути на жовтому папері, як вважають у деяких медустановах.
.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: