У США вважають можливою появу штаму коронавірусу, стійкого до вакцин

Читать на русском
Головний інфекціоніст США зазначив: якщо дати вірусу безконтрольно мутувати і поширюватися, в результаті з'явиться імунний до вакцин штам
Ентоні ФаучіAssociated Press

У США не виключили, що збільшення числа хворих коронавірусом у світі може привести до появи більш небезпечних штамів інфекції. У тому числі - повністю стійких до існуючих вакцин.

Про це заявив директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, повідомляє USA Today.

«Якщо ви дозволяєте вірусу вільно і на постійній основі відтворюватися в суспільстві, то він буде мутувати. Що станеться, якщо протягом місяців і місяців ви дозволите вірусу відтворюватися: гіпотетично можливо, не гарантовано, але гіпотетично можливо, що ми могли б отримати варіант, який буде вислизати від захисту вакцини» - сказав він.

Фаучі вважає, що вірус зникне тільки після того, як переважна більшість населення світу. Якщо ні - взимку він почне поширюватися разом з вірусом грипу, ще один сплеск захворювання відбудеться навесні.

Нагадаємо, за минулу суботу в США виявлено понад 100 000 нових випадків зараження коронавірусом COVID-19. Це викликано високим ступенем передачі Дельта-варіанту вірусу і низькими показниками вакцинації на півдні країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: