У США дуже стрімко зростають темпи поширення COVID-19

Читать на русском
Найбільш складна ситуація склалася на півдні США, де спостерігається один з найнижчих показників вакцинації в країні.
Українська правда

За минулу суботу в США виявлено понад 100 тисяч нових випадків зараження коронавірусом COVID-19. Це викликано високим ступенем передачі Дельта-варіанту вірусу і низькими показниками вакцинації на півдні країни.

Про це напередодні повідомляє Associated Press.

Зазначається, що чиновники з системи охорони здоров'я США попередили, що зростання кількості випадків захворювання і летальних випадків продовжить рости, якщо темпи вакцинація не будуть збільшені.

До теперішнього моменту в країні повністю вакциновані 50% американців, більш як 70% дорослих отримали, принаймні, одну з доз вакцини.

Як заявила на поточному тижні телеканалу CNN директор американських Центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC) Рошель Валенскі, за нинішньої ситуації з вакцинацією «у нас може бути до кількох сотень тисяч випадків захворювання в день, аналогічно сплеску поширення інфекції на початку січня».

Минулої суботи в країні було виявлено 107 143 нових інфікованих. Пік зростання кількості хворих в США припав на початок січня - близько 250 тисяч випадків у день.

Згідно з даними американського університету Джонса Хопкінса, середній показник смертності за минулі сім днів у США зріс приблизно з 270 смертей в день два тижні тому до майже 500 у день станом на п'ятницю.

При цьому, найбільш складна ситуація склалася на півдні країни, де спостерігається один з найнижчих показників вакцинації в США. За даними CDC, 41% нових госпіталізацій з діагнозом COVID-19 в країні припадають на штати Флорида, Джорджія, Алабама, Міссісіпі, Північна Кароліна, Південна Кароліна, Теннесі і Кентуккі.

Особливо сильно страждає штат Флорида. На його частку припадає понад 20% нових випадків захворювання і госпіталізацій у всій країні. У суботу в штат з населенням 21,5 млн осіб повідомив про 23 тис. 903 нових випадки захворювання.

Нагадаємо, що ЄС може заборонити в'їзд туристам із США.

Раніше ми повідомляли, що у світі зафіксований максимальний приріст коронавірусу за три місяці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: