Туреччина готова допомогти Греції у боротьбі з лісовими пожежами

Читать на русском
Греція попросила у Туреччини допомогу в гасінні лісових пожеж. У відповідь влада Туреччини направить до Греції два пожежних літаки.
aa.com.tr

Греція попросила Туреччину допомогти в гасінні лісових пожеж. При тому, що ліси на тлі сильної спеки продовжують горіти в обох країнах.

Про це заявив міністр сільського та лісового господарства країни Бекір Пакдемірлі, передає агентство Anadolu.

Гаряча та палаюча Туреччина: про які ризики слід знати туристам цього курортного сезонуЧерез пожежі у провінціях Туреччини довелося евакуювати кілька готелів у Бодрумі та Мармарисі. Про що слід знати туристам – у нашому матеріалі.

Він, зокрема, підтвердив готовність Туреччини надати допомогу у гасінні лісових пожеж в сусідній Греції.

«Греція запросила у Туреччини допомогу в гасінні лісових пожеж. Ми готові задовольнити це звернення», - сказав Пакдемірлі.

За його словами, влада Туреччини направить до Греції два пожежних літаки після завершення відповідних формальних процедур.

Міністр також зазначив, що більшість лісових пожеж, які не вщухають з кінця липня у Туреччині, вдалося взяти під контроль.

«Наша боротьба з лісовими пожежами триває вже 13 днів...Ми взяли під контроль 267 з 270 лісових пожеж в 53 регіонах», - написав Пакдемірлі у Twitter.

Нагадаємо, масштабні пожежі у Туреччині тривають з 28 липня. Відомо про 8 жертв. Україна направила пожежних і авіатехніку для допомоги у боротьбі з пожежами в Греції і Туреччині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: