При інциденті у Вінниці потрібно переконатися, що людина померла саме через Pfizer – експерт

Читать на русском
Випадок потребує ретельного вивчення, оскільки на відміну від препарату компанії Astrazeneca, який відомий випадками тромбозу, летальні ускладнення після Pfizer - це дуже велика рідкість
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Смерть пацієнта у Вінницькій області, який помер через кілька годин після вакцинації препаратом Pfizer, має бути ретельно вивчений. Могло виявитися так, що причиною смерті була зовсім не вакцина.

Про це розповів голова комісії з біобезпеки та біозахисту при РНБО, академік Сергій Комісаренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Комбінована вакцинація найкраще захищає від дельта-штаму – дослідженняПоєднання декількох типів вакцини дозволяє вакцинованому отримати кращий захист від дельта-штаму коронавірусу - і при цьому не має значення вік щепленого

«Неприємно ще й тому, що все це кидає тінь на вакцинацію в цілому і вакцинацію вакциною Pfizer зокрема. Вона вважається однією з кращих вакцин, вироблених у світі, вона вважається фактично безпечною. Звичайно, потрібно знати, від чого ця людина померла, для цього потрібно провести детальне обстеження, визначити причину. Людина могла померти й без будь-якої вакцинації. Ми знаємо, які бувають випадки, молоді люди, зупинка серця, аритмія, ще якісь причини. Потрібно переконатися, що це пов'язано з вакцинацією», - зазначив він.

Комісаренко додав, що випадок потребує ретельного вивчення, оскільки на відміну від препарату компанії Astrazeneca, який відомий випадками тромбозу, летальні ускладнення після Pfizer - це дуже велика рідкість.

«Думаю, що це не пов'язано з вакцинацією. Ми повинні розуміти, що альтернативи вакцинації немає», - резюмував він.

Нагадаємо, 2 липня 47-річний українець помер після того, як отримав щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer. З моменту щеплення пройшло 4 години, інцидент стався у Вінницькій області.

У МОЗ вже заявили, що згідно з протоколами розслідування летальних випадків після щеплення, жоден з них не пов'язаний із застосуванням вакцин проти COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: