Українець помер у Вінницькій області через чотири години після вакцинації Pfizer

Читать на русском
Департамент охорони здоров'я Вінницької області повідомив, що загиблого прищеплювали вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech
Ілюстративне фотоImago Image Center

47-річний українець помер після того, як отримав щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer. З моменту щеплення пройшло 4 години, інцидент стався у Вінницькій області.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на дані Державного експертного центру МОЗ України 2 липня.

Зазначається, що мобільна бригада медиків прищепила пацієнта проти коронавірусу 2 липня о 13:45. У першу годину після вакцинації несприятливих подій не було, проте вже о 17:00 у пацієнта з'явилися скарги на нудоту, втрата свідомості. Викликана група екстреної медичної допомоги провела реанімаційні заходи, але вони не принесли успіху. О 18: 02 медики констатували смерть чоловіка.

Успіхи вакцинації: яких змін очікувати українцям після щеплень від COVID-19Українці дедалі активніше вакцинуються, а пандемія коронавірусу COVID-19 поки що пішла на спад. Як зміниться життя українців після року карантинних обмежень ‒ аналізував Олександр Радчук.

Департамент охорони здоров'я Вінницької області повідомив, що загиблого прищеплювали вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. П'ятеро інших, хто прищеплювався разом з ним, знаходяться в задовільному стані. Випадок смерті зареєстрований як несприятлива подія після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19.

Інцидент вивчає регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров'я Вінницької області.

** У МОЗ вже заявили, що згідно з протоколами розслідування летальних випадків після щеплення, жоден з них не пов'язаний із застосуванням вакцин проти COVID-19.**

Вакцина Pfizer з'явиться в центрах масової вакцинації від коронавірусу в кінці липня. Все, що потрібно знати про вакцину Pfizer, читайте в нашому матеріалі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: