До НАБУ передали справу ексдиректора «Укрспецекспорту»

Читать на русском
Генеральна прокуратура ще у 2019 році передала до Національного бюро чергове своє кримінальне провадження стосовно колишніх посадовців.
Сергій Бондарчукфото: LIGA.net

Генеральна прокуратура України передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою колишнього генерального директора державної компанії «Укрспецекспорт» Сергія Бондарчука у розтраті коштів.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 4 березня, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, Бондарчук та інші службові особи «Укрспецекспорту», зловживаючи своїм службовим становищем, вчинили розтрату державних коштів в сумі 7,58 млн доларів. На думку органів правопорядку, йдеться про угоду від 8 грудня 2004 року та 39 актів виконаних робіт, за якими у період з січня 2005 року по липень 2008 з рахунків ДК «Укрспецекспорт» на користь ЗАТ «Аеропартнер» (компанії Aeropartner) перераховано 7,58 млн доларів та 69 тисяч євро за консультаційні, агентські послуги, яких у дійсності надано не було.

У межах цього провадження було накладено арешт на майно Бондарчука. Детектив НАБУ також подав до суду клопотання про передачу арештованого майна в управління Національного агентства з менеджменту та розшуку активів. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково і передав в управління АРМА нежитлові приміщення (господарські будівлі, будинок б/н загальною площею 1133,5 кв. м) на території сільської ради Домантівська в Золотоніському районі Черкаської області.

Нагадаємо, 17 березня 2017 року Бондарчука затримали у Великій Британії. Пізніше він вийшов під заставу. У березні 2019 року з'ясувалося, що слідство у справі ексдиректора «Укрспецекспорту» призупинили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: