Арестович повідомив, коли порушать питання про перенесення засідань ТКГ з Мінська

Читать на русском
Коли будуть зняті карантинні обмеження - тоді можна буде розглядати питання про нове місце  проведення ТКГ замість Мінська, заявив Арестович.
Олексій Арестовичфото Апостроф

Речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович розповів, коли можна буде вирішувати питання про зміну майданчика для мінських переговорів ТКГ щодо Донбасу і чому для Росії вигідні очні переговори.

Про це він розповів в ефірі телеканалу «Дім».

Переговори ТКГ хочуть перенести з Мінська: яка країна може стати новим майданчикомПереговори ТКГ по Донбасу, швидше за все, більше не будуть проходити в Мінську. Куди їх можуть перенести і як до цього ставляться сторони.

За словами Арестович, питання перенесення засідань ТКГ з Мінська вивчатимуть тільки після зняття карантинних обмежень.

Формат очних зустрічей передбачений мінськими домовленостями, проте в умовах коронавірусу це неможливо. Адже за правилами, які нагадав Арестович, після приїзду з РФ і Індії всі громадяни повинні проходити 14-денну самоізоляцію.

Також він додав, що переговори оффлайн потрібні Росії для продовження спроб нав'язати Україні діалог з так званими представниками ОРДЛО.

Арестович зазначив, що Росія намагається показати, що вона нібито не є стороною конфлікту. Однак зустріч української делегації з представниками незаконних збройних формувань виключена, додав він.

Нагадаємо, раніше Арестович заявляв, що Україна в ТКГ не «вважає можливою» очну зустріч в Мінську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: