Україна в ТКГ не «вважає можливою» очну зустріч у Мінську – Арестович

Читать на русском
Українська делегація в ТКГ не вважає можливою очну зустріч у Мінську, поки діють карантинні обмеження через COVID.
Фото: Євген Котенко / Апостроф

Представники України на переговорах по Донбасу не бачать можливості проведення очної зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську в період дії карантинних обмежень.

Так прокоментував спікер української делегації Олексій Арестович відповідну пропозицію з боку РФ, пише Інтерфакс-Україна у понеділок, 2 серпня.

Резніков замінить Кравчука на засіданнях ТКГ, поки глава делегації на лікарняномуПоки Кравчук перебуває на лікарняному після операції, Резніков замінить його на чолі української делегації на переговорах по Донбасу

«На даний час карантинні обмеження через COVID-19 українська сторона сприймає всерйоз і не вважає можливою організацію очної зустрічі. Проте, ми почули позицію російської сторони. Ми її обговоримо на рівні голів делегацій, на рівні МЗС і приймемо відповідне рішення до моменту наступного засідання ТКГ - це 26 серпня. Ще є цілий місяць. Ми своєчасно повідомимо наших партнерів», - сказав він.

За словами Арестовича, «російська сторона видає бажане за дійсне, говорячи про те, що ОБСЄ виступає «за» проведення очної зустрічі у Мінську».

Сьогодні росЗМІ повідомили про те, що представник РФ в ТКГ Борис Гризлов свою пропозицію відновити очні засідання щодо Донбасу у Мінську аргументував тим, що такий формат допоможе підвищити результативність переговорів.

Нагадаємо, раніше Арестович вже пояснював, чому Україна не братиме участі в засіданнях ТКГ в Мінську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: