США можуть увійти до складу ТКГ – Арестович

Читать на русском
Технічно Сполучені Штати Америки можуть увійти до складу ТКГ, оскільки є постійними членами ОБСЄ
Олексій АрестовичВідкрите джерело

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак і заступник Державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд розглядають можливість залучення США до переговорного процесу щодо Донбасу і введення представників Вашингтона в ТКГ.

Про це розповів спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Дом».

За його словами, технічно США можуть увійти до складу ТКГ, оскільки є постійними членами ОБСЄ.

«Зараз у політичного радника президента Зеленського Андрія Єрмака, який також очолює Офіс президента, йдуть інтенсивні консультації з Вікторією Нуланд, яка призначена в США головною посадовою особою з питань України та врегулювання конфлікту з РФ. Крім того, наскільки я знаю з відкритих джерел, Нуланд дуже інтенсивно спілкується з Козаком. Досить інтенсивно», - розповів Арестович.

Він додав, що результат цих переговорів на рівні політичних радників швидше за все з'явиться не раніше закінчення візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

«Чим вони конкретно закінчаться, буде зрозуміло, швидше за все, після візиту президента Зеленського в США і зустрічі з президентом Байденом. Такий візит має відбутися наприкінці цього місяця. Думаю, в серпні з'являться новини», - резюмував спікер делегації.

Нагадаємо, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що США можуть приєднатися до Нормандського формату. Президент США Джозеф Байден заявив, що Вашингтон продовжить дипломатичну роботу навколо Мінських угод, що можна розцінити, як показник наміру США все ж приєднатися до формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: