У Зеленського спрогнозували курс долара до кінця 2021 року

Читать на русском
Гривня до кінця року буде перебувати у визначеному раніше діапазоні. Коливання будуть незначні
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

До кінця 2021 року курс долара в Україні буде стабільний. Коливання курсу будуть невеликими, вони не вийдуть з діапазону 27-27,5 грн за долар.

Про це розповів радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«У нас є 28,4 млрд доларів золотовалютних резервів – більш, ніж достатньо, для того, щоб перекривати майже 5 місяців нашого так званого критичного імпорту. Вважається, що 3 місяці перекриття – це вже стабільна ситуація. У липневому звіті НБУ йдеться про те, що у нас непогані макроекономічні показники, в першу чергу мова йде про рахунок поточних операцій. До кінця року я не бачу макроекономічних причин для ослаблення гривні» - розповів він.

Устенко додав, що гривня до кінця року буде перебувати у визначеному раніше діапазоні. Коливання будуть незначні.

«У вересні ми проходимо великі виплати, але подушка безпеки вже сформована. Ми очікуємо місію МВФ, це означає, що розблоковано кошти не тільки міжнародних інституцій, а і є доступ до дешевших коштів на світових ринках. З цього боку не буде ніяких проблем. Не бачу до кінця року ніяких ризиків», - додав він.

Раніше в НБУ пояснили причини зміцнення гривні. У липні на валютному ринку переважав ревальваційний тиск. Воно було обумовлено значною пропозицією готівкової іноземної валюти та продажем банками валюти з позиції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: