Невакциновані частіше вмирають від дельта-штаму – МОЗ

Читать на русском
Смертність при зараженні дельта-штамом коронавірусу найчастіше спостерігається серед невакцинованих. Новий штам частіше призводить до госпіталізацій.

Смертність при зараженні дельта-штамом коронавірусу найчастіше спостерігається серед невакцинованих. Новий штам частіше призводить до госпіталізацій.

Про це повідомляє сказав головний санітарний лікар Ігор Кузин в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Найчастіше високі рівні смертності при інфікуванні «Дельтою» спостерігалися саме серед невакцинованих населення. У тих країнах, де переважна більшість населення була вакцинована, цифри смертності не відрізнялися від, наприклад, штаму «Альфа», - сказав він.

За його словами, людина, яка інфікована штамом «Дельта», набагато заразніше і у неї більша кількість вірусних часточок знаходиться к верхніх дихальних шляхах, і ця хвороба важче протікає у людини.

Кузін зазначив, що ефективність вакцини к разі інфікування «Дельтою» знижується на 10%.

«Так. Але все одно захист є. І зараз ті країни, де реєструється спалах «Дельти», вони показують, що пригнічують відсотки смертності, що пригнічують відсотки тяжкого перебігу (це майже 98-99%), то це серед невакцинованих населення», - додав головний санлікар.

Нагадаємо, у київському центрі вакцинації можна буде отримати квитки на матч з «Шахтарем».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: