Дельта-штам може обнулити досягнення миру в боротьбі з коронавірусом – ВООЗ

Читать на русском
Найгірша ситуація в Африці, де вакциновано всього 1,5% населення - там смертність від коронавірусу зросла на 80%
Ілюстративне фото24 канал

На тлі стрімкого поширення дельта-штаму коронавірусу по світу всі світові досягнення по боротьбі з коронавірусом можуть знецінитися. При цьому вакцини цілком ефективні проти нового штаму.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на CDC США і директора ВООЗ Тедроса Аданома Гебреісуса.

Так, Центри США з контролю і профілактики захворювань (CDC США) заявили, що знайшли в механізмі поширення дельта-штаму схожість з вітряною віспою, тобто її можуть поширювати щеплені люди. Глава ВООЗ повідомив, що кількість випадків зараження коронавірусом за останні чотири тижні зросла на 80%. Найгірша ситуація в Африці, де вакциновано всього 1,5% населення - там смертність від коронавірусу зросла на 80%.

В Україні зареєстрували 17 випадків зараження дельта-штамом коронавірусуЗа словами головного санлікаря, чотири випадки підтверджені з високою точністю, інші підтверджуються тільки побічно

«Досягнення знаходяться під загрозою або губляться, а системи охорони здоров'я в багатьох країнах перевантажені» - заявив Гебреісус.

«Всі вакцини, які зараз прийняті ВООЗ, забезпечують значний захист від важких наслідків і госпіталізації за всіма варіантами, включаючи штам Дельта... Ми боремося з тим же вірусом, але вірус став більш заразним і адаптованим» - заявив провідний експерт ВООЗ з питань надзвичайних ситуацій Майк Райан.

Раніше ВООЗ попередила про те, що штам коронавірусу «Дельта» зафіксований в 132 країнах. Захворюваність в більшості регіонах продовжує стрімко зростати протягом останнього місяця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: