Падіння спортивного літака на Прикарпатті: з'явилися деталі розслідування

Читать на русском
Оприлюднено перші деталі розслідування падіння спортивного літака на Івано-Франківщині 28 липня.
фото ДСНС

Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами оприлюднило перші деталі розслідування падіння спортивного літака на Івано-Франківщині 28 липня.

Пресбюлетень з'явився на сайті бюро.

Як перевіряють технічний стан літаків, і хто за це відповідає?Слово і Діло вирішило дізнатися, хто відповідає за технічний стан літака, чи може пасажир дізнатися, чи були пройдені перевірки та як вік судна впливає на його технічний стан.

За попередньою інформацією, літак був заправлений необхідною кількістю пального. Зауважень до технічного стану літака перед виконанням польотів не було.

Катастрофа сталася під час виконання восьмого польоту у день події.

В рамках польового етапу розслідування експерти бюро: зібрали інформацію про структуру та фактичну організацію роботи злітно-посадкового майданчика «Коломия»; оглянули технічні приміщення і ангар, де зберігався літак і проводилося технічне обслуговування; зібрали документацію про технічної експлуатації літака WT10 URPAMA; опитали осіб, які керували польотом і здійснювали безпосередній радіообмін з пілотом, і помічника пілота з технічного обслуговування; виконали експертизи на літаку аналогічної конструкції.

Зараз бюро продовжує технічне розслідування катастрофи літака. Попередній звіт буде оприлюднений до 20 серпня 2021 року.

Нагадаємо, 28 липня поблизу с. Шепарівці Коломийського району впав легкомоторний спортивний літак WT-10 Advantic на приватний житловий будинок і загорівся. Загинули 4 людини, які перебували в літаку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: