Зеленський доручив СБУ та МВС вивчити ризики для білорусів в Україні

Читать на русском

Президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України та Міністерству внутрішніх справ вивчити всі ризики для білорусів, які прибули в Україну впродовж останнього року.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

«Кожен білорус, який може стати ціллю для злочинців у зв’язку зі своєю публічною політичною позицією, має отримати спеціальний і надійний захист. СБУ та МВС повинні відпрацювати чіткий алгоритм оцінки можливих ризиків, а також систему відповідей на ці ризики, щоб усунути будь-яку загрозу для людей», – зазначив глава держави.

Загибель глави «Білоруського дому в Україні» Шишова: що відомо на даний моментБілоруський активіст Віталій Шишов був знайдений повішеним вранці 3 серпня. Що про це відомо, зібрало Слово і діло.

У Зеленського додали, що наразі визначено перелік громадян Білорусі, щодо яких уже почали здійснювати відповідні заходи з оцінки ризиків, додаткового супроводу їхнього перебування на території України та охорони.

«Це рішення ухвалене у зв’язку з отриманням правоохоронними органами інформації про можливі загрози для низки білоруських активістів, а також через трагічну загибель Віталія Шишова», - йдеться у повідомленні ОПУ.

Зеленський очікує всебічного розслідування всіх обставин загибелі Віталія Шишова, швидкої та повної перевірки інформації.

Нагадаємо, 2 серпня стало відомо про зникнення Віталія Шишова - він не повернувся з ранкової пробіжки. Його пошуком займалися правоохоронці та активісти. Вранці 3 серпня Шишова знайшли повішеним в одному з парків Києва.

Поліція зараз розглядає дві версії смерті Шишова, серед них - приховування умисного вбивства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: