Заарештовано ще 13 літаків за польоти до Криму – прокуратура

Читать на русском
Україна наклала арешт на 13 повітряних суден російського авіаперевізника, які здійснювали рейси до окупованого Криму.
ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Суд наклав арешт на 13 повітряних суден російського авіаперевізника, які використовувалися для перевезення пасажирів з/до закритого Україною пункту пропуску Сімферополь-авіа у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє кримська прокуратура у четвер, 5 серпня.

Хто з українських політиків та чиновників володіє майном в анексованому КримуХто з українських чиновників досі володіє майном в анексованому Криму, читайте на сайті Слово і діло.

За даними відомства, досудовим розслідуванням встановлено, що представники однієї з російських авіакомпаній (яка здійснює регулярні рейси на тимчасово окуповану територію півострова), неодноразово порушили порядок в'їзду і виїзду.

«У період з 2019 року і по теперішній час, в порушення норм міжнародного та українського законодавства, авіаперевізником незаконно використовуються 13 пасажирських літаків марки «Airbus», для переправлення осіб через державний кордон України, а на його офіційному вебсайті здійснюється безпосередній продаж квитків з/до окупованого півострова», - йдеться в повідомленні.

Виконання перельотів іноземними (переважно російськими) авіакомпаніями до Криму розглядається Україною як порушення норм міжнародного права, дію, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, нагадали у прокуратурі.

Це тягне за собою кримінальну відповідальність авіаперевізників, операторів і капітанів повітряних суден.

«Однак, наразі відомо, що не менш ніж 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення на окупований півострів. Нагадаємо, що раніше, в рамках даного кримінального провадження було накладено арешт на 211 повітряних суден», - додали у відомстві.

Нагадаємо, у квітні в Україні суд заочно заарештував ще 12 літаків російського авіаперевізника, які возили пасажирів до Криму.

Також український суд наклав арешт на літаки нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, які літали до Криму.

Крім того, була заарештована яхта Медведчука, що заходила до портів Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: