Заарештовано 12 російських літаків за польоти до Криму – СБУ

Читать на русском
В Україні суд заочно заарештував ще 12 літаків російського авіаперевізника, які возили пасажирів до Криму.
фото РБК-Україна

В Україні суд заочно заарештував ще 12 літаків російського авіаперевізника, які використовувалися для перевезення пасажирів до окупованого Криму.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у четвер, 15 квітня.

На літаки Медведчука і Козака також наклали санкції – ЗМІНа літаки нардепів з ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака, якими вони літали до Росії, також наклали санкції.
Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

Рішення виніс Херсонський міський суд. Арешт накладений у ході розслідування ГУ СБУ в Криму кримінального провадження за ч. 2 ст.332 1, ст. 334 і ч.1 ст.111 КК України.

«За матеріалами СБУ судом накладено арешт ще на 12 літаків, які здійснювали незаконні рейси у анексований Крим. У межах розпочатого кримінального провадження слідством СБУ задокументовано сотні фактів порушення авіапростору України, у тому числі літаками перевізників з РФ», - йдеться в повідомленні.

Йдеться про 12 пасажирських літаків марок «Boeing» і «Airbus».

В СБУ нагадали, що раніше в рамках цього провадження було накладено арешт на 199 повітряних суден, що перевозили людей до Криму і тим самим порушували міжнародні правила польотів і законодавство України.

Також прокуратура АРК звернулася до Укрбюро Інтерполу для внесення 109 раніше заарештованих літаків-порушників до бази міжнародного розшуку.

Нагадаємо, раніше в Україні застосували санкції до літаків нардепів ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака, на яких вони літали до анексованого Криму.

Пізніше була заарештована яхта Медведчука, що заходила до портів Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: