Вакцина Moderna зберегла ефективність 93% через пів року після щеплення

Читать на русском
Компанія Moderna заявила, що ефективність її вакцини проти коронавірусу знижується на 1 відсоток через пів року після щеплення.
Reuters

Компанія Moderna заявила, що її вакцина від COVID-19 була ефективна приблизно на 93% через шість місяців після другої дози.

Це практично не відрізняється порівняно з ефективністю 94%, про яку повідомлялося в її первісному клінічному випробуванні.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Вакцинація від COVID-19: як довго зберігається імунітетЧерез скільки місяців після вакцинації від коронавірусу починає знижуватися рівень антитіл – на інфографіці.

«Наша вакцина COVID-19 демонструє стійку ефективність 93% протягом шести місяців, але ми розуміємо, що варіант Delta являє собою серйозну нову загрозу, тому ми повинні зберігати пильність», – сказав генеральний директор Moderna Стефан Бансел.

Такі дані вигідно відрізняється від даних Pfizer і BioNTech, які минулого тижня заявили, що ефективність їхньої вакцини падала приблизно на 6% кожні два місяці, знижуючись приблизно до 84% через шість місяців після другого щеплення.

Однак, як заявили у Moderna, перед зимовим сезоном буде потрібно ще одна доза, оскільки рівень антитіл, ймовірно, знизиться.

Нагадаємо, раніше ми писали, що виробники вакцин Moderna і Pfizer підняли ціни на свої препарати від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: