Компанії Pfizer і Moderna підвищили ціни на вакцину від коронавірусу – ЗМІ

Читать на русском
Європейська комісія та представники країн Європейського Союзу погодилися платити більш високу ціну за вакцину за умови її повного та своєчасного постачання
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Виробники вакцин Moderna і Pfizer підняли ціни на свої препарати від коронавірусу. При цьому ціни зросли досить істотно.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Видання зазначає, що препарат компанії Pfizer подорожчав на 25% - з 15,5 до 19,5 Євро. Moderna підвищила ціну менш істотно-приблизно на 10%. У постачальних контрактах ціна на їх препарат склала 25,5 долара проти 22,6 долара раніше.

Вказується, що Європейська комісія і представники країн Європейського Союзу погодилися платити більш високу ціну за вакцину за умови її повної та своєчасної поставки.

Видання звернулося до компаній за коментарями. У Moderna підтвердили, що угоди будуть виконуватися за більш високими цінами. Компанія Pfizer ухилилася від коментарів.

Нагадаємо, вчора в Україну прибуло ще 1,5 млн доз вакцини CoronaVac. Всього з початку прищеплювальної кампанії країна отримала близько 12 млн доз щеплень від коронавірусу.

Днями Естонія пожертвувала понад 50 тис. доз вакцини українським воїнам-резервістам.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, через який проміжок часу після вакцинації ефективність препаратів починає знижуватися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: