Переселенцям обмежили розмір відсотків за кредитами

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав закон, який обмежує розмір відсотків за кредитами і позиками для переселенців.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який обмежує розмір відсотків за кредитами і позиками для переселенців.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента у четвер, 5 серпня.

Як змінювалися борги українців за мікрокредитами останні три рокиЩодня українці беруть у середньому близько 960 тисяч мікрокредитів. У 2020 році заборгованість за позиками становила 14,8 млрд грн.

Відповідно до закону, загальна сума відсотків по кредиту або позики переселенця не може перевищувати суму відсотків, нараховану протягом терміну, на який надавався кредит за мінімальною ставкою, визначеною договором.

Переселенці також звільняються від неустойки, відповідальності у вигляді сплати суми боргу і від інших майнових санкцій. У той же час кредитор буде зобов'язаний перерахувати заборгованість протягом 7 днів після письмового звернення від переселенця.

Відповідальність за невиконання або неналежне виконання внутрішньо переміщеним особою кредитних зобов'язань покладається на Російську Федерацію як на державу-окупанта відповідно до норм і принципів міжнародного права.

Закон набуде чинності через місяць з дня його опублікування.

Нагадаємо, напередодні Кабмін затвердив умови видачі кредитних іпотек на житло.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: