Іпотека на житло: Кабмін затвердив умови видачі кредитів

Читать на русском
Уряд затвердив умови, за якими Українська фінансова житлова компанія буде видавати іпотеки на житло.
Сергій МарченкоФото Слово і діло

Уряд затвердив умови, за якими Українська фінансова житлова компанія, створена на базі Мінфіну, буде надавати іпотечні кредити і фінансовий лізинг.

Рішення було ухвалене на засіданні у середу, 4 серпня.

Іпотека під 7% річних: як отримати, кому видають і на яких умовахЗ березня повинна стартувати програма пільгового іпотечного кредитування. Які умови отримання кредиту, яка сума місячного платежу та вимоги до зарплат позичальників.

Подробиці роз'яснив голова Мінфіну Сергій Марченко на сторінці в Facebook.

«Договори укладатимуться на строк до 20 років, житло у фінлізинг надаватиметься без першого внеску, перший внесок за іпотечним кредитом - 20% вартості житла. Відсоткова ставка за іпотечним кредитом є фіксованою на весь період дії договору», - написав міністр.

Також він уточнив, що нормативна площа житла для іпотечного кредиту – 50м2 на одинокого громадянина чи на сім’ю з 2-х осіб та 20 м2 на кожного наступного члена сім’ї; для фінлізингу - до 21 м2 на 1 особу та додатково 10.5 м2 на сім’ю, але не більш 94.5 м2.

Скористатися програмою зможуть внутрішньо переміщені особи, працівники та службовці, які отримують заробітну плату за рахунок державного чи місцевих бюджетів, додали у Мінфіні.

«Ми готуємо випуск державних облігацій на суму до 20 млрд грн для того, щоб іпотечні програмами були доступні якнайбільшому загалу. Також збільшуємо кількість банків-партнерів за ініційованою Президентом програмою «Доступна іпотека 7%», загальний об’єм кредитування за якою вже склав 550 млн грн», - зазначив Марченко.

Нагадаємо, у травні повідомлялося, що за програмою «Доступна іпотека 7%» вже видали кредитів на 182 мільйони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: