Суд відвів головуючу суддю в справі «Харківобленерго»

Читать на русском
У харківському суді головуюча суддя попросила самовідвід від справи зловживання службовим становищем колишніх службовців місцевого підприємства.

Головуюча суддя Олена Маньковська подала заяву про самовідвід від справи за обвинуваченням колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталія Тєлєгіна та екс-першого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика.

Вказану заяву Комінтернівський районний суд міста Харкова задовольнив, повідомляє «Слово і Діло».

Так, замість Маньковської головуючою у справі призначили суддю Ірину Чайку. Двоє інших суддів колегії залишилися незмінними: Світлана Ариничева та Борис Григор'єв.

Як відомо, Тєлєгіна та Білика підозрюють у нанесенні збитків «Харківобленерго» на суму 19,6 млн грн. За даними слідства, вони, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди від компанії «Трансфербутик», у порушення положень Закону України «Про електроенергетику», уклали договір переведення боргу, відповідно до умов якого протиправно змінювався порядок проведення розрахунків на оптовому ринку електричної енергії, шляхом передачі КП «Харківводоканал» та прийняття фірмою боргу перед АК «Харківобленерго» за поставлену електричну енергію на загальну суму 19,62 млн грн.

В подальшому службові особи компанії «Трансфербутик» оплату боргу перед АК «Харківобленерго» за поставлену електричну енергію не здійснили, а одержані від КП «Харківводоканал» грошові кошти перерахували на банківські рахунки інших підприємств як оплату за нібито надані послуги, завдавши АК «Харківобленерго» збитків.

Нагадаємо, НАБУ розслідує нанесення збитків харківським зерновим держпідприємствам. Раніше директор Національного бюро Артем Ситник назвав суму можливих збитків від формули «Роттердам плюс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: