ГПУ збільшила підозру виконавчому директору «Харківобленерго»

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України вирішили збільшити обсяг підозри виконавчому директору Харківобленерго.

Генеральна прокуратура України збільшила обсяг підозри виконавчому директору АК «Харківобленерго» Віталію Тєлєгіну до 112 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, передає «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

Розслідуванням встановлено, що грошові кошти, які були предметом злочину, підозрюваним протиправно надані іншим суб'єктам господарювання в якості фінансової допомоги, а згодом, шляхом укладення договорів із фіктивними підприємствами про нібито повноваження стягнути ці кошти, виведені в тінь і переведені в готівку.

Тєлєгіну обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з визначенням альтернативи у вигляді застави в розмірі 700 мінімальних заробітних плат, що становить 957,6 тис. грн. Крім того, на три об'єкти нерухомості підозрюваного накладено арешт.

Наразі слідством встановлюється коло осіб, які своїми діями або бездіяльністю сприяли скоєнню зазначених злочинів. Вживаються системні заходи зі встановлення та повернення «Харківобленерго» викрадених активів.

Нагадаємо, раніше в ГПУ розповіли про подальшу долю знайдених у квартирі колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова речей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: