ЗСУ отримали партію модернізованих танків Т-72АМТ

Читать на русском
Основна можливість танків Т-72АМТ - ведення вогню з гармати головного калібру не снарядами, а керованими протитанковими ракетами
Танк Т-72АМТУкроборонпром

Державне підприємство «Київський бронетанковий завод» передало Збройним силам України ще три основних бойових танки Т-72, модернізованих до версії АМТ.

Про це повідомляє пресслужба державного концерну «Укроборонпром».

Відзначається, що всі бойові машини пройшли ремонт і модернізацію в рамках державного оборонного замовлення з обмеженим фінансуванням.

Т-72АМТ отримали більш потужний двигун у 840 кінських сил і ходову від танка Т-80. Також на танки встановили комплект із сучасної цифрової радіостанції та супутникової навігаційної системи. Машини оснащені електронно-оптичними перетворювачами третього покоління.

«Покращено його технічні характеристики, встановлено потужніший двигун-840 кінських сил, покращена ходова частина - гусениці танка Т-80. Зараз машина має можливість за рахунок комплексу 9К-120 проводити стрільбу керованою ракетою «Комбат» на прицільну дальність 4 км, поліпшені оглядові прилади та динамічний захист за рахунок системи «Ніж», ― розповів директор ДП КБТЗ Володимир Синявський.

Нагадаємо, Харківський бронетанковий завод 15 березня передав Збройним Силам України партію з дев'яти основних бойових танків Т-64БВ. Всі машини пройшли капітальний ремонт і модернізацію.

17 березня Збройні Сили України отримали від Львівського бронетанкового заводу партію модернізованих основних бойових танків Т-64 і Т-72.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: