У Харкові почали виготовлення танків «Оплот-2М»

Читать на русском
У 2020 році був виготовлений один зразок танка, але його майже моментально перекупили іноземні замовники
Танки Т-84 армії ТаїландуBATTLEFIELD DEFENSE

У Харкові завод ім. Малишева з лютого 2021 року розгорнув виробництво основного бойового танка Т-84 «Оплот-2М» на замовлення Державної компанії «Укрспецекспорт».

Про це повідомив генеральний директор підприємства Василь Крилас в інтерв'ю «Укрінформу».

За його словами, перший «Оплот-2М» виготовляється як зразково-показовий екземпляр. Для його створення залучено низку державних оборонних підприємств.

«Це буде справжня бойова машина, найкраща з кращих. Дійсно, трохи дешевше, але тільки тому, що практично всі наші партнери-комплектатори пішли нам назустріч і поставлять продукцію майже за собівартістю, з мінімальним прибутком», – розповів Василь Крилас.

Він зазначив, що у 2020 році був виготовлений один зразок танка, але його майже моментально перекупили іноземні замовники. Т-84 викликає непідробний інтерес у Єгипту і деяких арабських держав.

Основний бойовий танк Т-84 «Оплот» – український ОБТ, розробник якого - Державне підприємство «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова». Єдиним великим оператором танка, крім Збройних сил України, є королівська армія Таїланду. Вона має 49 Т-84, які були поставлені протягом 2014-2018 років за контрактом 2011 року.

Нагадаємо, Державне підприємство «Київський бронетанковий завод» передало Збройним силам України ще три основних бойових танки Т-72, модернізованих до версії АМТ.

Харківський бронетанковий завод 15 березня передав Збройним Силам України партію з дев'яти основних бойових танків Т-64БВ. Всі машини пройшли капітальний ремонт і модернізацію.

17 березня Збройні Сили України отримали від Львівського бронетанкового заводу партію модернізованих основних бойових танків Т-64 і Т-72.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: