Справи Майдану: суд дозволив заочне слідство стосовно командира роти «Беркуту»

Читать на русском
Суд дав згоду на проведення заочного слідства стосовно командира роти Беркуту та заочно взяв під варту колишнього чиновника МВС.
фото REUTERS

Суд дав згоду на проведення заочного слідства стосовно командира роти «Беркуту» і заочно взяв під варту колишнього чиновника МВС. Обидва підозрюються у злочинах проти учасників Майдану.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у четвер, 13 серпня.

У ДБР назвали кількість розслідуваних проваджень щодо справ МайдануДБР на сьогодні проводить 76 розслідувань у справах Майдану, за минулий місяць бюро повідомило вісім підозр у цих справах.

«Під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генерального прокурора слідчі Державного бюро розслідувань будуть здійснювати спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього командира роти спеціального призначення полку «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в Києві», - йдеться в повідомленні.

Відповідне клопотання задовольнив Печерський районний суд Києва.

Ексберкутівець підозрюється в умисних вбивствах 48 осіб і замахів на умисні вбивства 80 осіб, терористичному акті та інших злочинах, які він вчинив 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві в змові з іншими правоохоронними органами (ч. 3 ст. 365, ст. 340, ч. 3 ст. 258, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 262 КК У).

Рішення суду дозволяє провести заочне розслідування стосовно підозрюваного, який ховається і оголошений у міжнародний розшук, а також звернутися до суду з обвинувальним актом.

В Офісі генпрокурора також розповіли, що Печерський райсуд Києва заочно заарештував ексдиректора Департаменту матеріального забезпечення МВС України у справі про постачання з РФ спеціальних засобів і їх подальше використання під час подій 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва.

Ексчиновник МВС підозрюється в розтраті майна в особливо великих розмірах, перевищенні службових повноважень та незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 365, ст. 340 КК України ).

Рішення суду про взяття ексчиновника під варту дає право стороні звинувачення почати щодо нього процедуру екстрадиції. Також прокурори будуть звертатися до суду за дозволом на заочне слідство, додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше ДБР завершило розслідування стосовно експрокурора Києва, який також підозрюється в «справах Майдану».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: