Підвищення цін на електроенергію для населення неминуче – глава НКРЕКП

Читать на русском
Глава НКРЕКП розповів, чи можливо уникнути підвищення ціни на електроенергію для населення.
Укрінформ

Владі доведеться поступово вирівняти тарифи на електроенергію для промисловості і населення.

Про це голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк сказав в інтерв'ю Економічній правді.

«Обговорюються різні сценарії (підвищення тарифів, – Ред.), але у нас немає іншого майбутнього, крім поступового вирівнювання тарифів для промисловості і населення. Це великий самообман, коли ми вважаємо, що людина, яка платить за електроенергію менше, дійсно отримує від цього якусь користь», – зазначив він.

Зростання тарифів на електроенергію: скільки українці платили раніше та яких змін очікувати у 2021 роціЯк змінювалася вартість електроенергії в Україні з 2014 року та яких змін чекати у майбутньому, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Тарасюк додав, що НКРЕКП підтримує лише приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня для всіх споживачів разом з наданням адресної допомоги споживачам, які цього потребують.

«Я не можу оприлюднити всі варіанти підвищення цін. Який варіант буде прийнятий і буде прийнятий з 1 серпня, ми сказати не можемо, тому що це політичне рішення Кабміну. Думаю, чекати залишилося зовсім небагато», – заявив очільник НКРЕКП.

Нагадаємо, раніше Денис Шмигаль повідомляв, що річний тариф на газ вбереже споживачів від тарифних стрибків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: