Зеленський підписав закон про додаткові права осіб з інвалідністю

Читать на русском
Володимир Зеленський підписав закон, який надає додаткові права особам з інвалідністю та тим, хто їх супроводжує.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо підвищення соціальних гарантій для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Відповідно до закону, люди з інвалідністю та особи, що їх супроводжують, мають право на першочергове обслуговування в будь-яких касах, а також на всіх підприємствах, в установах та організаціях, що надають послуги населенню.

Пенсії, аліменти, допомога на дитину: які соцвиплати зростуть від 1 липняЯк зміниться прожитковий мінімум, допомога на дитину, пенсії та інші соцвиплати в Україні з 1 липня – в матеріалі Слово і діло.

Також особи з інвалідністю І групи та особи, що їх супроводжують, котрі їдуть на лікування, мають право на пріоритетне проходження пунктів пропуску через державний кордон України та контрольних пунктів в'їзду/виїзду на тимчасово окуповані території (не частіше одного разу на тиждень в одну сторону).

Крім того, дорослі та діти з інвалідністю зможуть отримати реабілітаційну допомогу коштом адміністративно-господарських санкцій і пені, що надійшли до державного бюджету й використовуються Фондом соціального захисту інвалідів.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила відповідний закон 15 липня поточного року.

Раніше ми писали, що 1 січня 2021 року підвищується розмір надбавки на догляд за людьми з інвалідністю з дитинства та дітьми з інвалідністю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: