Газова складова в тарифах на тепло цього року не підвищиться – «Нафтогаз»

Читать на русском
В Україні у наступному опалювальному сезоні потреби піднімати тарифи на тепло через ціну газу немає, запевнили в Нафтогазі.
фото LIGA.net

У «Нафтогазі» запевнили, що в Україні в наступному опалювальному сезоні потреби піднімати тарифи на тепло через ціну газу немає.

Про це заявив директор з енергоефективності та управління майном групи «Нафтогаз», голова Федерації роботодавців нафтогазової галузі Віталій Щербенко в інтерв'ю виданню «День».

Рекордні ціни на газ в Європі: в чому причина і як це позначиться на УкраїніЕксперти розповіли, як зростання цін на газ на європейських ринках вплине на Україну. Зокрема, чи буде підвищення вартості для населення.

За його словами, в цьому опалювальному сезоні газова складова в тарифах на тепло залишиться колишньою.

«Нафтогаз зі свого боку зробив усе, щоб забезпечити тепловиків ресурсом на опалювальний сезон. Ми запропонували ТКЕ вигідні довгострокові угоди по 7,42 грн за кубометр. Таким чином, газова складова в тарифах на тепло, порівняно з минулим сезоном, не зросте. Тобто потреби піднімати тарифи на тепло через ціну газу точно немає», - запевнив він.

У той же час Щербенко нагадав, що з недавніх пір тарифи на тепло і гаряче водопостачання повністю залежать від місцевої влади.

«Тож рішення про підняття чи непідняття тарифів кожне окреме місто чи містечко ухвалюватиме самостійно. Тож ціна газу для ТКЕ не зросте, міста будуть з теплом. Але котельнями треба управляти ефективно», - додав він.

Нагадаємо, голова Кабміну Денис Шмигаль раніше заявив, що річний тариф на газ вбереже споживачів від тарифних стрибків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: