У Боснії і Герцеговині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом

Читать на русском
У Боснії і Герцеговині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом нового типу COVID-19.

У Боснії і Герцеговині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом нового типу COVID-19.

Про це в четвер, 5 березня, повідомляє місцевий телеканал Alternativna TV.

За даними телеканалу, інфікований вірусом SARS-CoV-2, був виявлений в Республіці Сербській, яка входить до складу Боснії і Герцеговини.

Як повідомив у четвер міністр охорони здоров'я і соціальної роботи Ален Шераніч, чоловік заразився, перебуваючи на роботі в Італії. Другий заражений - його дитина.

«Повідомляю вам, що зафіксований перший випадок зараження коронавірусом в Республіці Сербській. Це чоловік середніх років, житель Баня-Луки, який працював в Італії і повернувся звідти в цьому місяці. У нього з'явилися симптоми захворювання, він звернувся до лікарів, після чого був ізольований», - розповів міністр. За словами глави МОЗ, стан зараженого задовільний.

«Підтверджено другий випадок зараження, це дитина чоловіка, що заразилася коронавірусом в Італії. Дружина хворого після перевірки показала негативний результат», - зазначив міністр.

Повідомляється, що школа, в яку ходила дитина, евакуйована, заняття скасовані. Медики не виключають найближчим часом появи нових випадків захворювання.

Нагадаємо, на території Словенії в середу, 4 березня, був зафіксований перший випадок інфікування коронавірусом нового типу.

Також в Угорщині були зареєстровані перші два випадки зараження новим типом коронавірусу COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: