У Боснії і Герцеговині сталася пожежа у таборі для біженців

Читать на русском
Напередодні католицького Різдва у Боснії і Герцеговині згорів табір для біженців, внаслідок чого більш ніж тисяча мігрантів були змушені спати під відкритим небом.
Фото: ООН

Напередодні католицького Різдва у Боснії і Герцеговині згорів табір для біженців, внаслідок чого більш ніж тисяча мігрантів були змушені спати під відкритим небом.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Зазначається, що пожежа сталася в наметовому таборі Липа в Унсько-Санському кантоні. Раніше керівництво Міжнародної організації з міграції прийняло рішення про закриття табору в зв’язку з тим, що місцева влада не змогла забезпечити там адекватні умови проживання.

При цьому вони відмовилися відкрити для біженців інший табір.

«Цей табір відкрили раніше в цьому році, оскільки інші місця були переповнені і умови там були невідповідні. По ряду причин, в основному політичних, туди так і не провели воду і електрику, табір також не підготували до зими. І тепер, після пожежі, вже ніколи не підготують», — сказав керівник місії МОМ в БіГ Петер ван дер Аувераерт.

За даними МОМ, в таборі проживали 1400 мігрантів, включаючи жінок і дітей, яким тепер доведеться спати під відкритим небом. Крім того, в Унсько-Санському кантоні, розташованому на кордоні з Хорватією 1500 біженців вже живуть на вулиці.

Деякі з них влаштовуються на нічліг в занедбаних будівлях або в саморобних наметах в лісі. Частина мігрантів збирається відправитися в Сараєво, проте в боснійській столиці центри утримання біженців переповнені.

МОМ, Червоний Хрест і Данська рада у справах біженців надали комплекти теплого одягу, спальні мішки, продовольчі пайки та набори предметів особистої гігієни 1500 мігрантів. Найближчим часом допомогу нададуть ще сотням біженців.

Нагадаємо, раніше масштабна пожежа залишила без даху над головою тисячі мігрантів у Греції.

Згодом грецька поліція затримала підозрюваних у підпалі табору для мігрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: