ООН збирається припинити миротворчі операції по всьому світу – ЗМІ

Читать на русском
12 миротворчих місій ООН отримали рекомендації розробляти нові плани на той випадок, якщо бюджет не узгодять
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Організація Об'єднаних Націй готується до можливого припинення миротворчих місій по всьому світу через нестачу фінансування.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так, якщо Генеральна Асамблея до кінця дня 30 червня не погодить новий бюджет на рік у розмірі 6 млрд доларів, операціям по миру загрожує зупинка. Дипломати кажуть, що затримка з узгодженням бюджету пов'язана зі змінами в процедурі переговорів, проблемами з логістикою і конфронтацією між Китаєм і західними країнами.

Як заявила глава відділу стратегії управління, політики та дотримання вимог ООН Кетрін Поллард, 12 миротворчих місій ООН отримали рекомендації розробляти нові плани на той випадок, якщо бюджет не узгодять. Хоча, додала Поллард, в ООН сподіваються, що переговори будуть завершені в строк.

Якщо бюджет не узгодять, ООН зможе витратити гроші тільки на охорону своїх активів і забезпечення захисту персоналу місій. А самі місії будуть дуже обмежені та не зможуть виконувати більшу частину своїх функцій.

Раніше президент України Володимир Зеленський привітав учасників та ветеранів миротворчих операцій ООН з професійним святом - Міжнародним днем учасників операцій ООН. Українські миротворчі контингенти брали участь в операціях із забезпечення миру в Косово, Іраку, Конго та деяких інших країнах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: