ВАКС призначив засідання у справі про дачу хабаря Жуковим

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт і призначив підготовче засідання у справі про дачу хабаря директору оборонного держпідприємства.
Віталій Жуков і Сергій Філоненкофото: Bihus.info

Вищий антикорупційний суд призначив на 3 серпня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Віталія Жукова у наданні неправомірної вигоди директору державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод» Сергію Філоненку.

Таке рішення 22 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні, в якому (Віталій Жуков – ред.) обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, на 3 серпня о 13:30», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 20 серпня 2020 року директора НАБУ Артем Ситник повідомив, що фігуранту справи сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря Віталію Жукову вручили нову підозру. Йшлося про надання неправомірної вигоди директору ІПЗ Філоненку.

За даними Bihus.info, директор Ізюмського приладобудівного заводу Філоненко листувався з Жуковим. Вони нібито обговорювали передачу коштів від Жукова Філоненку. Водночас, як повідомив в інтерв'ю «Слово і діло» виконувач обов'язків керівника САП Максим Грищук, Офіс генерального прокурора не погодив підозру Філоненку.

Нагадаємо, Віталій Жуков і Андрій Рогоза зі справи Гладковського-молодшого пішли на угоду зі слідством. Однак, угоду з Рогозою не затвердив Солом'янський райсуд Києва, а з Жуковим – Вищий антикорупційний суд. Водночас справу Ігоря Гладковського апеляційна палата Вищого антикорупційного суду взагалі передала на розгляд Солом'янського суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: