Справа Гладковського-молодшого: Рогоза пішов на угоду зі слідством

Читать на русском
Один із підозрюваних у скандальній справі про корупцію в оборонній галузі пішов на угоду зі слідством, щоправда столичний райсуд відмовив прокурору у її затвердженні.
Фото з відкритих джерел.

Власник компанії ТОВ «Оптимумспецдеталь» Андрій Рогоза пішов на угоду зі слідством у скандальній справі про оборудки в оборонній галузі, де одним із підозрюваних є син колишнього першого секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігор.

Щоправда 14 грудня Солом'янський районний суд міста Києва відмовив у затвердженні цієї угоди, повідомляє «Слово і діло».

Двоє фігурантів справи друзів сина Гладковського пішли на угодуСтоличний райсуд затвердив угоду про визнання винуватості, підписаної двома обвинуваченими з прокурором САП.

Як вказується в рішенні, виконувач обов'язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук уклав з обвинуваченим Рогозою угоду про визнання винуватості.

Згідно умов цієї угоди, Рогоза визнав свою вину і йому мали призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади протягом року з конфіскацією майна та штрафу. Водночас його мали звільнити від цього покарання на випробовувальний термін.

Однак, суддя Олена Курова відмовила у затвердженні угоди.

На її думку, узгоджене покарання для Рогози не відповідає вимогам ст. 65, 72, 77 КК України. Зокрема, якщо Рогозу звільняють від покарання, то неправильно до нього застосовувати додаткове покарання у вигляді конфіскації майна. До того ж, штраф не має поглинатися більш суворим покаранням, а виконуватися окремо.

САП вже оскаржила це рішення.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info повідомляли, що син Гладковського Ігор разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-«прокладки» поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в два-чотири рази цінами. Однією з таких схем була поставка прицілів держпідприємству ХБТЗ, яка насправді не відбулася, оскільки ці приціли були на балансі Міністерства оборони. Гроші за цю нібито поставку прицілів отримала фірма «Оптимумспецдеталь», яка пов'язана з Жуковим, Рогозою і Гладковським-молодшим.

Пізніше у НАБУ відреагували на це розслідування і порушили справу. Також детективи провели обшуки за місцем проживання Гладковських, Жукова, Рогози та інших фігурантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: