Апеляція ВАКС залишила заочний арешт експосадовиці ПриватБанку

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без змін рішення про задоволення клопотання про обрання підозрюваній особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Олена Бичихіна

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін заочний арешт колишньої керівниці департаменту фінансового менеджменту ПриватБанку Олени Бичихіної, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до розтрати майже 137 млн грн.

Таке рішення 21 липня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заочно заарештував Бичихіну, оскільки вона переховується від слідства та перебуває в розшуку. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат підозрюваної подав апеляційну скаргу. Проте апеляційна палата ВАКС залишила скаргу без задоволення.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваної (Олени Бичихіної – ред) - Туз Анастасії Вадимівни на ухвалу слідчого судді ВАКС від 17 червня про обрання (Олені Бичихіній – ред) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді ВАКС 17 червня – залишити без змін», – ідеться в рішенні.

За версією слідства, колишній заступник голови правління ПриватБанку Володимир Яценко у змові з ексголовою правління ПБ Олександром Дубілетом і екскерівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихіною розтратили майже 137 млн грн. Як вважають органи правопорядку, ці гроші за день до націоналізації ПриватБанку безпідставно перерахували страховій компанії «Інгосстрах». Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками ПБ. До того ж, за даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» був Яценко та інші службовці ПриватБанку.

Зазначимо, що нещодавно СК «Інгосстрах» повернула ці кошти ПриватБанку, не вказуючи на це підстав. На думку слідства, це зробили аби приховати склад злочину.

Нагадаємо, 22 лютого НАБУ і САП посадили чартерний літак із топфігурантом справи ПриватБанку. З'ясувалося, що йдеться про колишнього першого заступника глави правління банку Володимира Яценка. Підозру йому підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У НАБУ пізніше підтвердили затримання колишнього заступника голови правління ПриватБанку. Як повідомили в органі, експосадовець ПриватБанку планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. У НАБУ додали, що детектив у справі та директор органу звернулися до Державіаслужби, щоби літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: